Hoogeveen haalt uit

Galavoorstelling in Winschoten

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting + interview: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

Winschoten – Gemakkelijk heeft Hoogeveen het vaak niet bij WVV. Zondag leek het ook een lastige middag te worden, maar een fel een goed spelend Hoogeveen speelde de tegenstander kapot. De 7-2 overwinning was niet eens geflatteerd.

Zonder Mohamed en Wieringa, maar met Mol en Santing begon Hoogeveen op het kunstgras met ruim een minuut balbezit. Zeker voor rust speelden de gastheren echter helemaal niet slecht en de ploeg kwam na een minuut of tien ook op voorsprong. Vanaf links was het Smit die in de korte hoek nog zag dat Borgman redde, maar de rebound was voor Van Delden. Hierna nam Hoogeveen het initiatief wel duidelijk over. Al vlot was het ook weer gelijk. Zwikker stuurde Manning weg die het in de verre hoek fraai afmaakte.

Hoog

Het duel was vervolgens van een hoog niveau. WVV jaagde en schuwde de duels niet, maar Hoogeveen wist met fel en hoog druk zetten en ook prima combinatiespel de Winschoters langzaam steeds meer kapot te spelen. WVV trok nog een fase aan de noodrem. Eerst knalde Drenth met geen bal in de buurt Manning onderuit, maar kreeg opvallend genoeg niet eens een kaart. Even later was het Hilvers die gestrekt en hard inkwam op Kreeft. Zonder twijfel rood, maar hij ontsnapte met geel.

Belangrijker was dat Hoogeveen de kop erbij hield. In de 34e minuut werd Hartman door Molenkamp omver geduwd in de zestien. Hartman maakte de strafschop zelf af. Nadat Kuiper nog een goede kans kreeg voor WVV, was het nog voor rust 1-3. Manning stuurde Yildirim weg. Die leek de bal niet te halen, maar Hilvers tikte verkeerd terug op de doelman Yildirim maakte het prima af. Nadat Manning ook nog voorlangs kopte, leek het duel dus bij rust aardig onder controle.

Overtuiging

Na de rust was het al vlot helemaal gedaan. In de 47e minuut stuurde Manning Hartman weg. Die maakte het alleen voor Akbas wel erg fraai af door de bal in de kruising te stiften. Een minuut later maakte Hartman al zijn derde van de middag. Dit keer was het Zwikker die Manning in stelling bracht en Manning was zoals de hele wedstrijd belangrijk door Hartman een intikker te bieden: 1-5. Hierna was het WVV dat nog wel wat probeerde en via Van Delden ook nog een keer dichtbij kwam, maar Hoogeveen kreeg de kansen. Via Yildirim, Hartman en nog eens Hartman had het zomaar meer kunnen worden. In de 64e minuut was het alsnog 1-6, waarbij Hartman een loepzuivere hattrick maakte. Dit keer was het een counter met Zwikker en Yildirim.

In de slotfase maakte ook invaller Enrico Schonewille nog een prima goal, nadat Santing de bal uitstekend bij zich hield en het overzicht bewaarde. Dat het nog 2-7 werd lag meer aan een valpartij van Santing waardoor WVV (terecht) een strafschop kreeg. Haaijer maakte die af, maar Hoogeveen ging met de punten naar huis.

WVV - Hoogeveen: 2-7, 9e Van Delden 1-0, 16e Manning 1-1, 31e Hartman 1-2, 39e Yildirim 1-3, 47e, 49e en 64e Hartman 1-4, 1-5 en 1-6, 89e Schonewille 1-7, 90e Haaijer 2-7

Geel: Zwikker, Roemahlewang (Hoogeveen), Hilvers, Haaijer, Smit (WVV)

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mol, Van Dijk, Kreeft, Yildirim, Zwikker (81e Lunenborg), Santing, Reinders (81e Schonewille), Roemahlewang (79e Kleinheerenbrink), Manning, Hartman

Toeschouwers: 225