Gelijkspel op slotdag

SVBO en Hoogeveen maken er een vermakelijke middag van

Verslag: Roel Zuidema - Samenvatting: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

Op het fraaie nieuwe kunstgras inclusief sproei installatie van SVBO in Barger Oosterveld heeft Hoogeveen het succesvolle seizoen 2017-2018 afgesloten met een gelijk spel. Na 90 minuten stond het 3 tegen 3. Een uitslag waarmee beide teams vrede konden hebben. Mede door het warme weer werd het geen strijd waar de vonken vanaf spatten, maar toch konden de liefhebbers nog genieten van een aantal fraaie voetbal momenten. Hoogeveen kan terugzien op een mooi seizoen, waarin het kampioenschap werd behaald met 60 punten uit 26 wedstrijden. Volgend seizoen voetbalt Hoogeveen hoofdklasse met allemaal andere tegenstanders.

Hoogeveen speelde de slotwedstrijd in een fantasie opstelling. Raimon Benjamins, die z’n laatste wedstrijd voor Hoogeveen speelde, was keeper. De achterhoede bestond uit Lunenborg, Santing,  Kleinheerenbrink en Mohamed. Het middenveld bestond uit Reinders, Zwikker, Manning en Dekker en de voorhoede werd gevormd door Van Dijk en Wierenga. Laatstgenoemde werd zo nadrukkelijk in de gelegenheid gesteld om z’n eerste doelpunt voor Hoogeveen te maken. In de 10e minuut, nadat er over een weer wat kansjes waren geweest, waaronder een scrimmage voor het Hoogeveen doel, zette Manning Zwikker met een fraai pasje in scoringspositie. Zwikker verschalkte doelman Ebeltjes van SVBO en het stond 0 tegen 1. Hierna drong SVBO aan, maar Raimon Benjamins liet een paar keer zien nog uitstekend te kunnen keepen. Toch werd het na 28 minuten 1 tegen 1. SVBO omzeilde de buitenspelval, wat al een keer eerder was gelukt en Wessels schoot vanuit een voorzet feilloos binnen. Hoogeveen voetbalde wel gemakkelijker, maar de echte scherpte ontbrak bij kansen voor Zwikker (3 keer) en Manning. Kleinheerenbrink moest zelfs nog een keer de noodrem gebruiken om een doorbraak van SVBO te voorkomen. Het kostte hem een gele kaart.

2e helft

In de 2e helft kwam Kreeft voor Lunenborg, die uit voorzorg werd gewisseld i.v.m. knieklachten. Wierenga zakte naar het middenveld en Dekker ging naar voren. Shakki Mohamed werd door Manning in scoringspositie gebracht, maar SVBO keerde het gevaar. Benjamins moest gestrekt naar de hoek om een vrije bal van Kuper onschadelijk te maken. In de 59e minuut vond de scheidsrechter een interceptie van Kreeft niet correct en Kuper schoot de in eerste instantie gekeerde vrije trap van Wielens alsnog binnen. Benjamins leek zich hierbij te blesseren, maar kon gelukkig wel verder. Hoogeveen stond achter en moest toch weer aan de bak. Waarbij het Mohamed net niet lukte om te scoren ,lukte dat Thomas Reinders wel. Hij bekroonde z’n fraaie solo, waarbij hij 2 man voorbij liep, met een schuiver in de verre hoek. Even later kreeg SVBO een vrije bal op ca. 6 meter van het doel, omdat Benjamins de bal volgens de scheids niet reglementair stopte. Hieruit werd echter niet gescoord. In de 75e minuut werd Manning gevloerd binnen de zestien. Wierenga kreeg de kans z’n eerste goal voor Hoogeveen te maken vanaf 11 meter. Hij deed dat met een onvervalste panenka. Wierenga werd bedolven onder de felicitaties van zijn teamgenoten. Het laatste kwartier ontstonden nog diverse mogelijkheden voor beide ploegen om te scoren. SVBO deed dat nog één keer door Gerdes, zodat de eindstand 3 tegen 3 werd.

SVBO-Hoogeveen: 10e Zwikker 0-1, 28e Wessels 1-1, 59e Kuper 2-1, 67e Reinders 2-2, 75e Wierenga 3-2, 86e Gerdes 3-3

Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Lunenborg, (46e Kreeft), Kleinheerenbrink), van Dijk, Mohamed (77e Schultink), Wierenga, Santing, Zwikker, Manning, Reinders (75e Hartman),  Dekker

Toeschouwers: 150

Man van de Wedstrijd:  Thomas Reinders