Velden zijn niet correct ingevuld

Geen finale

Hoogeveen opnieuw niet naar finaleronde

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

Met een halve finale plaats in het Protos-Weering toernooi en een finale plaats in het Bralten toernooi heeft Hoogeveen het niet slecht gedaan in de zaal. Toch was er op meer gehoopt dan de uiteindelijke resultaten. In Meppel kwam Hoogeveen niet aan de kruisfinales toe en in Emmen was ook slechts een vierde plek het resultaat.

Het was een sfeervolle avond in Emmen bij de finale van het Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi. Hoogeveen begon nog goed aan de avond. Tegen Beilen was het niet alleen de ploeg die het spel maakte, maar ook veruit het gevaarlijkste. Na drie minuten was het Zwikker die een schot van Kleinheerenbrink subtiel achter de doelman tikte. Roemahlewang trof de lat en Hartman maakte na een fraaie actie een prima goal: 2-0. Hoogeveen had ook prima kunnen uitlopen, maar deed dat niet. Pas in de slotfase kreeg Beilen enige mogelijkheden. Benjamins moest een paar keer optreden en zag Wolters vlak voor het einde tegen scoren. De laatste minuut was even billenknijpen toen Hoogeveen met drie man kwam te staan, maar de zege was binnen.

Hoogeveen liep tegen Emmen al vlot achter de feiten aan. Kleinheerenbrink maakte ongelukkig hands en via een strafschop was het al na drie minuten 0-1.  Snel daarna was het oud Hoogeveen speler Joeri van der Tuin die de 2-0 maakte en Hoogeveen moest in de achtervolging. Hoogeveen domineerde wel, maar scoren bleek lastig. Nadat zowel Hoogeveen (Hartman) als Emmen (Van der Tuin) de paal troffen, was het Hartman die vanaf 20 meter prachtig de 2-1 maakte. Toch was het meteen daarna alweer mis, nadat Hoogeveen gaten liet vallen en Emmen het meteen goed afmaakte. Zeven minuten voor tijd was het aandringende Hoogeveen succesvol, doordat Roemahlewang binnenschoot. Zowel Emmen als Hoogeveen kregen kansen, maar alleen Hartman scoorde de belangrijke gelijkmaker.

Tegen Nieuw-Buinen moest Hoogeveen eigenlijk winnen. Maar Hoogeveen had nogal oeite met het afmaken van kansen. Zeker een handvol goede kansen waren niet aan Hoogeveen besteed, waarbij zeker Zwikker (open doel, paal) wel heel dichtbij was. Hoogeveen was ook het meest aan de bal. Maar ook Nieuw-Buinen kreeg kansen. Na negen minuten maakte Ties de enige treffer van het duel. Voor Hoogeveen zuur, want uitschakeling was nu bijna een feit.

De kraker tussen Elim en Hoogeveen was zonder meer spannend. Hoogeveen had nog een kleine kans op de tussenronde en Elim had aan een punt genoeg voor de poulewinst. Nadat zowel Borgman en Padding reddend moesten optreden en Daymon Doldersum net Mike Doldersum voor open doel niet wist te bereiken, viel de eerste treffer na acht minuten. Het was zoals vanavond vaker weer een goede pass van Benjamins en Jarno Prijs maakte het bekeken en strak af. Het duel ging mooi gelijk op met kansen over een weer. Bij Elim was Alex Padding net als in de andere duels maar moeilijk te passeren. Pas in de 17e minuut lukte het Hoogeveen en weer was het Hartman. Diezelfde Hartman kreeg snel erna nog een open kans na een pass van de mee opgekomen Nick Borgman. Hoogeveen nam risico, maar scoorde niet. In plaats daarvan was de zege voor de beste ploeg van de avond: Joeri Benjamins schoot Elim op 2-1.

Bralten toernooi

Op het Jan Bralten Toernooi in Meppel had Hoogeveen knap de finale gehaald. Daar kreeg het echter te maken met een zware loting met een poule met Alcides, FC Emmen beloften, MSC Zaterdag en Zondag. De eerste wedstrijd was tegen MSC Zondag en Hoogeveen speelde gedisciplineerd en schakelde goed om. Helaas werden 5 goede kansen niet verzilverd. MSC wist een van hun kansjes wel te benutten en pakte de drie punten. Hoogeveen wist vervolgens de 2e wedstrijd te winnen van MSC Zaterdag door mooie doelpunten van Enrico Schonewille en Dave Padding. De wedstrijd tegen Alcides was vervolgens bepalend voor de kans op een plek in de kruisfinales. Nadat Jeffrey van Veen al 2 keer op de paal had geschoten raakte ook Alcides de paal. Het spel ging in hoog tempo op en neer. De domper was groot voor Hoogeveen toen 4 secondes voor het eind een van richting veranderd schot het doel in hobbelde. De laatste wedstrijd tegen de beloften van FC Emmen ging daarom om des keizers baard. Tekenend voor deze avond was de 3e 1-0 nederlaag voor Hoogeveen dat goed spel niet wist te bekronen met doelpunten. Het was het net niet.

Selectie halve finale Protos-Weering: Raimon Benjamins, Nick Borgman, Marco Santing, Resmon Roemahlewang, Levon van Dijk, Sebastian Kleinheerenbrink, Björn Zwikker, Marco Hartman, Thomas Reinders

Selectie finale Jan Bralten: Raimon Benjamins, Marco Santing, Jeffrey van Veen, Julian Mol, Nico Schulting, Enrico Schonewille, Nick Dekker en Dave Padding.

 Naar overzicht