Dure nederlaag tegen Lutten

Hoogeveen zaterdag ziet titelkansen weer verdwijnen

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Door de gunstige uitslagen vorige week en de wedstrijd tegen koploper SVM in het vooruitzicht mocht Hoogeveen zaterdag weer dromen van de titel. Het lijkt echter een korte droom te worden. Na twaalf ongeslagen duels verslikte de ploeg van trainer Edward Sabandar zich zaterdag in Lutten en ging het met 2-3 onderuit. Het betekende de eerste nederlaag in 2019.

‘Het was volstrekt onnodig als je ziet hoe makkelijk we de doelpunten weggeven en de kansen niet afmaken’, was de reactie van Hoogeveen-speler Marco Santing na afloop. ‘Nadat we vorige week hele goede zaken hadden gedaan, wilden we vandaag zo graag winnen. Volgende week treffen we immers SVM. Dan is het heel frustrerend dat het vandaag niet lukt. Het kampioenschap is dan ook niet meer reëel. We moeten ons nu richten op plaatsing voor de nacompetitie.’

WEDSTRIJD TEGEN SVM EEN HEIKEL PUNT

Dat laatste is nog een heikel punt. Hoogeveen heeft er namelijk alle belang bij dat SVM de derde periode wint en niet Hardenberg’85 dat ook nog in de race is. In dat geval neemt Hoogeveen zo goed als zeker een periodetitel over. ‘Ik wil volgende week echter overtuigend winnen om te laten zien dat wij de beste ploeg van deze klasse zijn. Als we zelf de laatste vier wedstrijden ook winnen, hebben we alsnog ook een periodetitel en zijn we niet afhankelijk van anderen.’

SABANDAR MOEST PUZZELEN

Edward Sabandar moest opnieuw puzzelen. Damian Dissel ontbrak, terwijl Brian Leepel en Twan Reinders de hele week ziek waren geweest en op de bank moesten starten. Geert Jan de Blecourt en Joy Eising startten hierdoor weer eens in de basis.
Tegenstander Lutten wilde zich revancheren van de mindere resultaten in de laatste weken en kon zonder enige druk voetballen aangezien er niets meer te winnen of te verliezen valt in het slot van de competitie.
In de eerste helft was Hoogeveen nog de bovenliggende partij en kreeg het ook de beste kansen. Zo ontsnapten de gasten in de beginfase op miraculeuze wijze toen Roy Strijker de bal op de paal zag belanden. De openingstreffer liet vervolgens lang op zich wachten, maar viel uiteindelijk wel. Een afstandsschot van Marco Santing werd van richting veranderd en verdween in het doel. Daarna zette Lutten steeds meer druk en kwam het vlak voor rust ook langszij. Een voorzet van Ronald Kosse werd volledig verkeerd ingeschat door de Hoogeveen-defensie, waarna Rick Lamberink via doelman Slot de bal in het doel zag verdwijnen.

LUTTEN DE BETERE PLOEG

In de tweede helft was Lutten de betere ploeg. Men zette goed druk en Hoogeveen verloor telkens de tweede bal. Het was dan ook niet onverdiend dat Nick Lamberink zijn ploeg halverwege de tweede helft op voorsprong bracht. Toch rechte Hoogeveen de rug en slaagde het erin net als in de voorbije weken de achterstand weer weg te werken. Jesse de Haas was David Koopman en doelman Ramon Soer te slim af.
In de slotfase moest de ingevallen Twan Reinders geblesseerd het veld verlaten. Hoogeveen had al drie keer gewisseld en moest dus met tien spelers verder. Diep in de blessuretijd profiteerde Rick Lamberink daar optimaal van en bezorgde hij Lutten weer eens een zege en Hoogeveen de eerste nederlaag sinds tijden.

Hoogeveen zaterdag – SC Lutten: 2-3 (1-1). Scoreverloop: 33e Marco Santing 1-0, 41e Rick Lamberink 1-1, 67e Nick Lamberink 1-2, 69e Jesse de Haas 2-2, 93e Rick Lamberink 2-3. Scheidsrechter: Nick Schulte. Gele kaarten: Van der Moest, Nick Lamberink (beiden Lutten). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst (Zwiers), Santing, Roy Strijker, Vreeling, De Blecourt (Takens), Eising (Reinders), Mitchel Strijker, Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Marco Santing