Derby onbeslist

Puntendeling Hoogeveen zaterdag en ZZVV

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Het blijft spannend bovenin de derde klasse. De topper tussen LTC en Lutten eindigde onbeslist en ook Hoogeveen zaterdag en ZZVV speelden gelijk. In Hoogeveen eindigde het duel na een 0-1 ruststand in 1-1. Een resultaat waar beide ploegen vrede mee konden hebben.

Het was voor trainer Edward Sabandar van Hoogeveen puzzelen geblazen. Guido ten Cate, Ruben de Haas en Geert Jan de Blecourt moesten allen geblesseerd toekijken. Spelers die de laatste weken belangrijke schakels waren. Bij ZZVV kwam het belangrijkste nieuws vanuit de bestuurskamer. Besloten werd het contract van trainer Jaap Scholing niet te verlengen. ‘De club geeft aan dat de selectie behoefte heeft aan een trainer die wat autoritairder is dan ik. Die rol wil ik niet spelen, kan ik niet spelen en ga ik dus ook niet spelen. Ik had zelf graag willen verlengen, maar heb begrip voor de motivatie van de club’, aldus Scholing voor de camera van VV Hoogeveen TV.

DREIGEND

Een derby waar dan vonken vanaf sprongen was het zaterdag zeker niet. Het was ontzettend rommelig en in de eerste helft konden beide ploegen de bal nauwelijks in de ploeg houden. Aan de inzet van beide ploegen lag het niet. Hoogeveen was met name via de sterke spelende Jesse de Haas een aantal keren dreigend, maar de openingstreffer viel halverwege de eerste helft aan de andere kant. Een inzet van Sander Hartman werd eerst van de lijn gehaald, maar in de rebound schoot Bram Otten de bal alsnog via de op de grond liggende Hartman in het doel. Vlak voor rust kreeg Eduard Kobes nog een vrije kopkans, maar zijn inzet ging naast.
In de tweede helft bracht Scholing Paul Bos in de ploeg. Dat pakte echter niet goed uit, want het was Hoogeveen dat de gasten vanaf het begin onder druk zette. Dat resulteerde na twee minuten al in de gelijkmaker. Marcel Linthorst ging het strafschopgebied, behield het overzicht en liet Joy Eising scoren.

HECTISCH

Hierna was het ZZVV dat nauwelijks nog van de eigen helft afkwam. Jesse de Haas en Marcel Linthorst kregen ook een uitstekende mogelijkheid om Hoogeveen op voorsprong te brengen. In de blessuretijd ontsnapte men echter toen een doelpunt van ZZVV werd afgekeurd. Paul Bos gaf doelman Raymon Slot een licht duwtje en dat zag scheidsrechter Westerloo. Zo kreeg een matige derby alsnog een hectisch slot.

Hoogeveen zaterdag – ZZVV: 1-1 (0-1). Scoreverloop: 27e Bram Otten 0-1, 47e Joy Eising 1-1. Scheidsrechter: Westerloo. Gele kaarten: Vreeling (Hoogeveen), Van der Wal (ZZVV). Opstelling Hoogeveen zaterdag: Slot, Kobes, Roemahlewang (Benjamins), Linthorst, Vreeling, Hartman, Eising (Duinkerken), Diphoorn, Leepel, Tuinstra, Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Jesse de Haas