Cultheld beslist duel

Hoogeveen zaterdag buigt achterstand om in zege

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

BEILEN – Met nog vijf wedstrijden te gaan mag Hoogeveen zaterdag weer een klein beetje dromen van de titel. Het zag SC Elim verliezen van SVM en won zelf met 2-4 van Fit Boys. Eenvoudig ging dat niet want de Hoogeveners keken lange tijd tegen een 2-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd alles in de tweede helft hersteld en won men mede dankzij een treffer van ‘cultheld’ Raymond Zwiers met 2-4.

Zwiers zou zomaar de hoofdrol kunnen spelen in een stripverhaal. De van origine verdediger was bijna twee jaar geblesseerd, is een paar kilootjes te zwaar en conditioneel nog niet top, maar zorgt de laatste weken als invaller steeds voor reuring als de wedstrijd dat nodig heeft. Zijn status groeit met de week en de euforie was dan ook enorm toen hij koud in het veld zaterdag de 2-4 scoorde op weergaloze wijze. ‘Er gebeurt altijd wel wat als ik er in kom en dan weet je dat een doelpunt een keer in de lucht hangt. Deze ging er echter wel heel mooi in’, aldus de cultheld na afloop, die ook geliefd is bij de supporters. ‘Als je erin komt schreeuwen ze meteen je naam. Het begint te leven en ook in de spelersgroep hebben ze natuurlijk de grootste lol. Daarnaast is het fijn om te zien dat ze het mij gunnen.’

DOELPUNT ZWIERS DE BESLISSING

De treffer van Zwiers betekende de beslissing in een wedstrijd die alles behalve makkelijk verliep. Met name in de eerste helft bood Fit Boys uitstekend weerstand. Het ging goed de duels aan en hield de ruimtes klein. Hoogeveen kwam hierdoor nauwelijks aan voetballen toe. Julian Boom had na tien minuten de thuisploeg ook al op voorsprong moeten zetten. Een meter voor het doel stuitte hij echter twee keer op doelman Slot.
Diezelfde Slot voorkwam na ruim een kwartier nogmaals een treffer van diezelfde Boom, maar zag vervolgens Eduard Kobes een overtreding maken van Stefan Eefting. Vanaf de strafschopstip faalde Boom vervolgens niet.

SCHADE WERD GROTER

Na een half uur werd de schade nog groter toen Stefan Eefting de tweede Beilense treffer scoorde. Iets wat op dat moment niet eens onverdiend was. Het was vervolgens maar goed dat Marcel Linthorst uiteindelijk in de blessuretijd van de eerste helft nog de aansluitingstreffer scoorde.
In de tweede helft herstelde Hoogeveen zich. Het zette hogerop druk en Fit Boys kwam er steeds minder aan te pas. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en viel al snel via opnieuw Marcel Linthorst. Na ruim een uur was de schade helemaal hersteld. Een goede kopbal van Roy Strijker werd door Eduard Kobes over de doellijn gewerkt. Hoogeveen kreeg vervolgens kansen op meer met als resultaat het ‘moment of fame’ van Raymond Zwiers.
De nacompetitie komt hierdoor steeds dichterbij voor de Hoogeveners en de titeldroom is weer een klein beetje levend.

Fit Boys – Hoogeveen zaterdag: 2-4 (2-1). Scoreverloop: 17e Julian Boom (pen.) 1-0, 30e Stefan eefting 2-0, 45 +2 en 56e Marcel Linthorst 2-1 en 2-2, 65e Eduard Kobes 2-3, 85e Raymond Zwiers 2-4. Scheidsrechter: Albert Jan Benjamins. Gele kaarten: Bonnen, Van Faassen, Stevens (allen Fit Boys), Linthorst (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Kinthorst (Jesse de Haas), Santing, Roy Strijker, Vreeling, Leepel (Eising), Mitchel Strijker, Reinders, Dissel (Zwiers).

Man van de wedstrijd: Raymond Zwiers