Velden zijn niet correct ingevuld

Bekersucces

Sprookje duurt voort

We kunnen zo langzamerhand toch wel constateren dat er momenteel bekerhistorie wordt geschreven. Zowel Hoogeveen zaterdag als Hoogeveen zondag overleefden de tweede ronde. Hoogeveen zaterdag won met 4-1 van Renado, terwijl Hoogeveen zondag stuntte door de nummer 2 van de zaterdaghoofdklasse, SC Genemuiden, na strafschoppen te verslaan.

Hoogeveen zaterdag heeft wel de pech dat het nog moet uitkomen in een tussenronde. Hierin is hoofdklasser Staphorst eind december de tegenstander.
Tegen zondag derdeklasser Renado werd er overtuigend gewonnen. Al na dertig seconden opende Marcel Linthorst de score. Na een half uur kwamen de gasten op gelijke hoogte, maar vlak daarna was het Linthorst die opnieuw scoorde. In de slotfase van de tweede helft zorgden Brian Leepel en Jesse de Haas voor de 4-1 eindstand.

Opstelling Hoogeveen: Santing, Diphoorn, Hartman, Kobes, Duinkerken (Eising), Tuinstra, Leepel, Vreeling, Linthorst, Casander (Jesse de Haas), Roemahlewang.

STUNT

Hoogeveen zondag, koploper versloeg de nummer 2 uit de zaterdaghoofdklasse en dat is SC Genemuiden. Na negentig minuten was het 1-1 en in de strafschoppenserie bleek Hoogeveen met 5-4 de sterkste. 

Overigens werden alle treffers in Genemuiden gescoord vanaf de strafschopstip. In de 89e minuut leek de thuisclub de zege te pakken na de benutte penalty van Omar Kavak, maar amper een minuut later kreeg ook Hoogeveen een penalty. Daniël Manning bleef koel. In de strafschoppenserie benutte Hoogeveen vervolgens alle ballen. De thuisclub miste er één, uitgerekend de man die nog wel in de reguliere speeltijd zijn penalty benutte: Omar Kavak. 

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mohamed, Van Dijk, Kreeft, Yildirim, Wierenga (Kleinheerenbrink), Manning, Roemahlewang, Dekker (Padding), Zwikker, Reinders.Naar overzicht