Buikschuiven

Inschrijving Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven gestart

Hoogeveen - Op zondag 14 juli wordt op de ijsbaan aan de Terpweg in Hoogeveen de 13e editie van het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) georganiseerd. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gestart. Geef u tijdig op, dit om teleurstelling te voorkomen. Vorig jaar was namelijk het evenement met liefst 90 deelnemers bijna volgeboekt.

Alle deelnemers gaan een gelijk aantal keren over dezelfde banen, wel zo eerlijk, dit omdat de ene baan soms sneller is dan de andere. Na de voorronden volgt de finale, evenals vorig jaar gaan de finalisten twee keer over de baan! De dame of heer met het hoogst aantal geschoven meters in de finale,  mag zich een jaar lang Buikschuifkampioen van Hoogeveen noemen.

In de teamcompetitie worden de eindresultaten van de beste vier deelnemers van ieder team opgeteld. Ieder team kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers, maar het minimaal aantal deelnemers is vier.  Des te meer deelnemers er dus meedoen in een team, des te groter de kans om de teamprijs te winnen. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen, zowel individueel als bij de teams. Dit alles is mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die dit evenement ondersteunen.

De deelnemers aan dit kampioenschap moeten minimaal 15 jaar oud zijn en deelname is uitsluitend voor eigen risico! Het  inschrijfgeld is evenals voorgaande jaren € 3,-- p.p.

Hopelijk gaan de deelnemers ook dit jaar onder ideale buikschuifomstandigheden de strijd aan  en worden de toeschouwers weer vermaakt op komische taferelen. De toegang voor het evenement is gratis! Dus kom massaal uw favoriete buikschuiver of -schuifster aanmoedigen op het terrein aan de Terpweg. Het zal overigens de laatste keer zijn dat dit mogelijk is op deze locatie, over een paar maand zal hier worden begonnen met de bouw van de overdekte ijsbaan in Hoogeveen. De organisatie zal op zoek gaan naar een andere geschikte locatie.

De presentatie zal dit jaar wederom worden verzorgd door Theo Kriekjes, hij zal met zijn soms kritisch maar vooral komisch commentaar én met zijn muzikale keuzes zorgdragen voor een feestelijke sfeer.

De organisatie is zoals altijd in handen van supportersvereniging voetbalvereniging “Hoogeveen” en biljartvereniging “De Poedel”. Vooraf opgeven is aan te bevelen en is mogelijk bij Jan Mulder,
tel. 06 2204 8331. Deelnemers worden verzocht zich uiterlijk 12.30 uur te melden bij de wedstrijdleiding in de kantine van de ijsbaan.

Het kampioenschap begint zondag 14 juli om 12:45 uur en eindigt omstreeks 18:00 uur

Namens de organisatie,

Dick Meppelink