Hoogeveen zaterdag struikelend winterstop in

Hoogeveen 1

Hardenberg '85 1

3e klasse D

14 december 2019 14:30

Jens Rutgers

Onbekend

Opstelling

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Na een lange reeks met overwinningen, zit Hoogeveen zaterdag op dit moment in een dip. De winterstop komt dan ook zeer gelegen. Zaterdag kwam de ploeg van trainer Edward Sabandar voor de vijfde keer op rij niet tot winst. Tegen Hardenberg’85 werd het 1-1. Een uitslag waar Hoogeveen niet over mocht klagen gezien de kansen die Hardenberg in de eerste helft miste.

Volgens Yorno Lunenborg snakte de ploeg naar de winterstop. ‘Het gaat de laatste weken uiterst moeizaam. Voetballend gaat het tot de zestien van de tegenstander vaak nog wel, maar daarna lijkt niets te lukken. We komen vaak niet verder dan wat slappe rollertjes. De winterstop komt dan ook als geroepen en hopelijk kunnen weer daarna weer een frisse start maken.’

MOGELIJKHEDEN AAN BEIDE KANTEN

Tegen Hardenberg ging het in het eerste half uur nog op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Daarna leek de wedstrijd in Hardenbergs voordeel te kantelen. Roy Meijerink raakte de paal, terwijl Berend Weiden twee dotten van kansen kreeg.
Het was dan ook tegen de verhouding in dat vlak na rust Hoogeveen toch op voorsprong kwam. Een corner werd door Yorno Lunenborg uitstekend ingekopt en verdween via het hoofd van een Hardenberger in de kruising.

HOOFDROL

Na een uur eiste Lunenborg opnieuw een hoofdrol voor zich op. De talentvolle speler leek in het strafschopgebied een schijnbaar lichte schouderduw uit te delen richting Lars Jansonius. De uitstekend leidende scheidsrechter Jens Rutgers zag hier echter een strafschop in. Deze werd benut door Joran Veurink.
Hierna werd het allemaal wat rommeliger, maar kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De spitsen Kuiper en Weiden hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor beide partijen genoegen moesten nemen met een remise.

Man van de wedstrijd: Joy Eising

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!