Hoogeveen klimt op ranglijst na zege bij VOC

VOC (zon)

0 - 4

Hoogeveen 1 (zon)

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

29 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag: Gerjo Stegeman/Jan Vos - Foto's: Martin van Dijk

ROTTERDAM – Dankzij de derde competitiezege is Hoogeveen opgeklommen naar de vijfde plaats in de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Nico Haak won zondag in Rotterdam overtuigend met 0-4 bij het nog puntloze VOC.

Jord Anbergen startte voor het eerst dit seizoen in de basis bij Hoogeveen doordat spits Saber Hendriks geblesseerd moest toekijken.
VOC is vooral bekend van de cricketafdeling die meerdere mailen kampioen van Nederland werd en ook Europees hoge ogen gooide. De voetbaltak speelde jarenlang in de marge van het amateurvoetbal, maar maakte de laatste jaren een opmars door met als resultaat promotie naar de Hoofdklasse. Daarin heeft de ploeg het tot nu toe moeilijk.

BOVENLIGGENDE PARTIJ

Dat was ook tegen Hoogeveen het geval. Vanaf het begin was Hoogeveen de bovenliggende partij en had het weinig te duchten van de Rotterdammers. Toch bleef een doelpunt, ondanks twee goede mogelijkheden van Jearl Margaritha, lang uit. Na een half uur was het wel raak. Een schot van Tom Heerkes belandde via VOC’er Martijn de Vries in het doel.
Hoogeveen was veel beter, maar verzuimde dat uit te drukken in de score. Vlak voor rust was het nog wel dichtbij een tweede treffer. Een schot van Margaritha belandde op de paal. Uit de voorzet die daarop volgde kopte Levon van Dijk op de lat.

GOED BEGIN TWEEDE HELFT

Met Sebastian Kleinheerenbrink voor Levon van Dijk en Giorney Rojer voor Jord Anbergen begon Hoogeveen goed aan de tweede helft. Al snel viel ook de tweede treffer. Een goede combinatie tussen Björn Zwikker en Jearl Margaritha werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond.
Pas na een uur werd ook VOC gevaarlijk. Kevin Borgman voorkwam de aansluitingstreffer. Daarna was het weer Hoogeveen dat de klok sloeg en ook de derde scoorde. Björn Zwikker ronde een voorzet van Giorney Rojer fraai af.
Daarna ging Hoogeveen slordiger spelen en verzuimde het verder weg te lopen. Toch viel de vierde treffer vlak voor tijd alsnog. Van zo’n 25 meter joeg Björn Zwikker de bal prachtig in de kruising.
Met de derby tegen MSC in het vooruitzicht een fraaie opsteker voor de ploeg van Nico Haak, die ook zeer content zal zijn geweest met het feit dat zijn ploeg voor het eerst dit seizoen achterin de nul hield.

Man van de wedstrijd: Björn Zwikker

Deze keer geen Hoogeveen TV.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!