HOORN NH
tel. 0229-215090

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

HOORN - Het duel tussen Hollandia en Hoogeveen eindigde in 2-2. In de eerste helft scoorde de thuisploeg al snel de openingstreffer, waarna Hoogeveen in de tweede helft heel snel orde op zaken stelde en via twee treffers van Jamai Kriekjes op voorsprong kwam. Voldoende voor de winst was dat niet, want een kwartier voor tijd scoorde Hollandia op zeer fraaie wijze de gelijkmaker.

Hoogeveen keek al snel tegen een achterstand aan. Een diepe bal van Michael Lanting belandde bij het strafschopgebied van Hoogeveen, waar Alex Blekkink weggleed op het natuurgrasveld en zijn directe tegenstander Luke Abelskamp profiteerde. Blekkink trok na afloop meteen het boetekleed aan. “Ik had geen goede schoenen aan. Ik kan het mezelf dan ook verwijten. Ik kreeg hierdoor geen grip, waardoor hij er zo langs kon komen. Het is een lang verhaal, maar het komt er in het kort op neer dat mijn voetbalschoenen gestolen zijn. Vervolgens verwacht je niet dat de velden begin oktober al zo nat zijn, waardoor ik nog geen nieuwe heb gekocht. Kortom, mijn eigen fout.”

Dominante ploeg

Na deze snelle tegentreffer bleef Hollandia de meest dominante ploeg, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Veel viel er lange tijd dan ook niet te beleven, tot de slotfase van de eerste helft. Hoogeveen kwam meer op de helft van de thuisploeg en werd via Noah Schuurman en Emil Bijlsma ook wat dreigend. Aan de andere kant had het ook zo maar 2-0 kunnen staan toen Stezo Knott vrij leek te kunnen uithalen. De aanvaller aarzelde echter te lang, waardoor Levon van Dijk zich in de baan van het schot kon gooien.

Twee treffers

In de tweede helft zette Hoogeveen meteen druk en dat resulteerde net als in de eerste helft na zes minuten tot een treffer. Noah Schuurman zette goed door en bediende de scorende Jamai Kriekjes. Hoogeveen ging vervolgens door en twee minuten later was het opnieuw raak. Giorgio Beltau leek onderuit te worden gehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Pepijn Helgering paste uitstekend de voordeelregel toe, waarna opnieuw Kriekjes het goudhaantje was.

Vervolgens leek Hoogeveen de drie punten mee te gaan nemen. Hollandia was geen schim meer van de eerste helft en de ploeg van trainer Nico Haak had de wedstrijd volledig onder controle. Het had misschien ook nog een strafschop moeten hebben toen Raphael Ngendakumana in het strafschopgebied werd gevloerd. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal werd gespeeld.

Fabelachtig doelpunt

Letterlijk en figuurlijk viel vervolgens een kwartier voor tijd toch de gelijkmaker. Nadat Emil Bijlsma op de eigen helft een duel verloor, belandde de bal plotseling voor de voeten van Dennis Jansen. Die aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf het middenveld geplaatst over de verbouwereerde Stan Meekhof. Een fabelachtig doelpunt.

Hoogeveen kwam deze klap niet te boven, waardoor er voor de tweede keer dit seizoen gelijk werd gespeeld en het gat met de koploper groeide naar zeven punten. Komende zondag speelt men thuis tegen Purmersteijn.