NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag, samenvatting en reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

NOORDWIJK - Hoogeveen heeft zich prima hersteld na de ruime nederlaag van vorige week tegen Alphense Boys. De nummer twee in de Hoofdklasse walste over directe concurrent SJC heen en won uit in Noordwijk met 2-6, waardoor de titeldroom in leven blijft.

De supporters in Noordwijk kwamen ogen en oren tekort. Beide ploegen schoten uit de startblokken en wisten binnen zeven minuten het net te vinden. Al na vier minuten opende Jamai Kriekjes namens Hoogeveen de score. Twee minuten later schatte de defensie van SJC een ingebrachte bal van Jim Veltmaat totaal verkeerd, waarna de bal over de verbouwereerde doelman Lex Hoogervorst in het doel verdween.

Spanning terug

Weer twee minuten later was het de beurt aan de thuisploeg. Een voorzet van Timo Ruigrok kon bij de tweede paal zo maar vrij worden ingekopt door Timo Verweij. De spanning was daarmee weer volledig terug. Tot de dertiende minuut. Tom Heerkes probeerde het maar eens van afstand, waarna de bal heel fraai in het doel verdween. Na deze treffer keerde de rust terug in het spel van beide ploegen en werd er voor rust niet meer gescoord.

Definitief in het slot

Hoogeveen gooide het duel zes minuten na rust definitief in het slot. Het was wederom Tom Heerkes die het net vond en de bal in de linkeronderhoek schoof: 1-4. Daarmee was de koek nog niet op voor de ploeg van Nico Haak, want drie minuten later werd het zelfs 1-5. Levon van Dijk, die opnieuw in de spits stond, scoorde op heel fraaie wijze. Daarmee was de buit binnen en wist nummer drie SJC niet meer waar het moest kijken, waardoor ook de 1-6 nog op het scorebord verscheen. Joost Screever schoot raak uit een vrije trap.

Titelstrijd nog open

In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed SJC nog iets terug, door via Mark Turk de eindstand te bepalen. Een doelpuntenfestijn met acht doelpunten eindigde in een 2-6 overwinning voor Hoogeveen, dat daardoor in de race blijft om de titel. Met nog vier duels te gaan is het gat op koploper TGOB drie punten, waardoor de titelrace in de Hoofdklasse nog steeds volledig open ligt. Zondag wacht thuis de Drentse derby tegen het Meppeler Alcides.