Hoogeveen start voorbereiding op nieuwe seizoen

Hoogeveen 1 (zon)

-

Training .

Datum

25 juli 2021

Accommodatie

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902 NX
Hoogeveen
tel. 0528-265786

Na twee niet afgeronde seizoenen is hoofdklasser Hoogeveen gestart met de voorbereiding op wat hopelijk weer een normaal seizoen mag gaan worden. Trainer Nico Haak verwelkomde zondag een groot deel van zijn selectie op de eerste training. Het is de start van een voorbereiding die veel vraagtekens zal kennen.

“We hebben 11 oktober onze laatste competitiewedstrijd gespeeld. Dat betekent dat je echt helemaal op nul moet beginnen. Dat is voor iedereen nieuw”, licht Nico Haak toe. “Ik heb met een aantal collega’s contact gehad over hoe zij hier tegenaan kijken en bepaalde dingen meten. Je merkt dat de spelers heel veel inhoud zijn kwijtgeraakt. De eerste zorg ligt dan ook bij het voorkomen van blessures. Dat houdt in dat het belangrijk is dat spelers niet in het rood raken doordat ze het niet kunnen volhouden. Aan de andere kant kunnen ze ook geblesseerd raken doordat ze bepaalde coördinatie en timing kwijt zijt zijn.”

Wedstrijdritme

Om het wedstrijdritme terug te krijgen, zullen er veel oefenwedstrijden worden gespeeld. Te beginnen aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd in Vriezenveen tegen DETO. “We willen veel wedstrijden spelen, al wil dat niet zeggen dat jongens meteen 90 minuten gaan spelen. We zullen elke speler langzaam naar het moment brengen dat ze fit en fris zijn. We moeten zorgen dat iedereen weer in het ritme komt, zonder dit op een onverantwoorde manier te doen.”
Tijdens de eerste training ontbraken met Dami Gerding, Jonathan Manzo, Giorgio Beltau, Serkan Akbas, Louis Vijfhuizen en Ayoub Ben Ali Ahlaq nog een zestal spelers. “Ook de komende tijd zullen er nog een aantal jongens op vakantie gaan. Ik vind ook dat dit moet. Zoals ik al aangaf wil ik dat de jongens fit zijn bij de start van de competitie, maar wat net zo belangrijk is dat ze weer fris zijn en echt zin hebben om weer lekker te gaan voetballen.”

 

De voorbereiding van Hoogeveen ziet er als volgt uit:

Zaterdag 31 juli
DETO Twenterand (Vriezenveen) – Hoogeveen: 18.30 uur

Dinsdag 3 augustus
Staphorst – Hoogeveen: 20.00 uur

Zondag 8 augustus
Tegenstander nog net bekend

Dinasdag 10 augustus
Hoogeveen – Noordscheschut: 19.30 uur

Zaterdag 14 augustus
Hoogeveen – Pelikaan S (Offerein Bokaal): 20.00 uur

Dinsdag 17 augustus
Hoogeveen – VKW (Offerein Bokaal): 20.15 uur

Zaterdag 21 augustus
Hoogeveen – HZVV (Offerein Bokaal): 20.00 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!