Hoogeveen laat zich verrassen door Pelikaan S

Hoogeveen 1 (zon)

1 - 2

Pelikaan S 1

Datum

14 augustus 2021 20:00

Scheidsrechter

Ferry Hooge

Accommodatie

Sportpark Eenrum
J.J. Willingestraat 2
9967PB
EENRUM
tel. 0595-425242

Opstelling

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

Op voorhand wist Hoogeveen zondag dat het met Pelikaan S een lastige tegenstander zou treffen op de eerste speeldag van de AH Offerein Bokaal. De ambitieuze eersteklasser uit Oostwold maakte de verwachtingen ook waar en zorgde voor een verrassing door de ploeg van trainer Nico Haak met 1-2 te verslaan.

Lang geleden werd de ploeg van de excentrieke voorzitter Wim Bulten al eens het ‘Manchester City van Groningen’ genoemd. De ploeg wordt getraind door oud-proftrainer Jan Schulting en heeft de beschikking over een aantal oud-profs zoals Jan Hooiveld, Angelo Zimmerman en Skohdran Metai. Daarnaast spelen er ook nog eens een groot aantal spelers die hun sporen in de top van het amateurvoetbal al hebben verdiend, zoals spits Omar Kavak. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de ploeg uit Oostwold zo snel mogelijk naar de Hoofdklasse wil en titelkandidaat nummer 1 zal zijn in de eerste klasse.

COMPLETER

Hoogeveen-trainer Nico Haak ziet dat zijn selectie steeds completer wordt. Deze fase wordt dan ook vooral gebruikt om iedereen zoveel mogelijk speelminuten te laten maken. Zaterdag legde men in de eerste helft ook een goede partij op de mat. Het meeste balbezit was dan ook voor Hoogeveen. In de eindfase ging het echter te vaak mis. Echt grote kansen bleven dan ook uit.
Het was echter niet onverdiend dat men in de slotfase van de eerste helft op voorsprong kwam. Een vrijetrap van Joost Screever werd in eerste instantie weggewerkt, maar in de herkansing legde hij de bal panklaar op het hoofd van de scorende Levon van Dijk.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Hoogeveen werd slordig en gaf veel ruimte weg. Pelikaan S zette meer druk op de helft van Hoogeveen en werd ook een aantal keren dreigend. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht en kwam er uiteindelijk ook in de 72e minuut. Vervelend voor Hoogeveen was wel dat er hands aan vooraf ging. Vallend tikte oud-HZVV-er Fabian Stevens de bal op zijn knie, waarna hij doelman Akbas het nakijken gaf. Scheidsrechter Ferry Hooge ontging de eerste actie en zag alleen dat de bal via de knie in het doel verdween.  

VERRASSING

De verrassing werd helemaal compleet toen de gasten vlak voor tijd ook nog de winnende treffer maakten. Jan Hooiveld toonde zijn klasse en stuurde met een splijtende pass Joshua Sion weg. Die gaf met een fraaie lob Serkan Akbas het nakijken.
De spanning in het toernooi is hierdoor volledig nog aanwezig. Er wordt namelijk een halve competitie afgewerkt. HZVV, dat VKW met 6-0 versloeg, leidt nu samen met Pelikaan S. Dinsdagavond spelen de beide koplopers tegen elkaar om 20.15 uur. Op dezelfde tijd speelt Hoogeveen dan tegen VKW. Zaterdagavond volgt de ontknoping met de duel Hoogeveen – HZVV en Pelikaan S – VKW.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!