Hoogeveen onderuit in eerste oefenwedstrijd na Coronabreak

Hoogeveen 1 (zon)

RKVV DEM 1 (zon)

Joey Kooge
Jesse Arendse
Twan Verswijveren
Anthony van Dongen
Cerilio Cijntje

2 augustus 2020 14:00

Lennart Fledderus

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902 NX
Hoogeveen

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

Op 7 maart speelde Hoogeveen in de Hoofdklasse voor het laatst een wedstrijd. Na vijf voetballoze maanden rolde zondag eindelijk de bal weer in wedstrijdverband in Hoogeveen. De hoofdklasser nam het thuis op tegen derdedivisionist DEM. De ploeg uit Beverwijk was op trainingskamp en had in tegenstelling tot Hoogeveen, dat drie keer trainde, al een wedstrijd in de benen. Op het veld viel dat ook terug te zien. DEM was duidelijk een maatje te groot en won met 0-4.

“Het is een cliché, maar allereerst ben ik blij dat iedereen in de omgeving en het team gezond is. Dat is het allerbelangrijkste, maar daarnaast ben ik natuurlijk blij dat we weer kunnen voetballen”, was de reactie van Nico Haak na afloop. Voor de trainer van Hoogeveen was het na vijf maanden natuurlijk ook de grote vraag hoe zijn vernieuwde ploeg er voor zou staan. “We hebben de afgelopen week drie keer getraind.Net als vandaag in de wedstrijd zie je dan dat het allemaal heel wisselend is. Soms zie je best leuke dingen, maar het is allemaal ook nog heel onwennig en ongecontroleerd. Dat laatste zag ik in de wedstrijd bij bijvoorbeeld een aantal bizarre overtredingen, waarbij spelers in hun timing net niet goed uitkomen. Dat zal even wat tijd vergen om weer terug te krijgen. Ook fysiek zullen een aantal jongens nog stappen moeten maken.”

Nieuw team smeden

Nico Haak zal ook een nieuw team moeten smeden. Een aantal sterkhouders, waaronder Andy Kreeft en Björn Zwikker, vertrokken en daar staat de komst van zeven nieuwelingen tegenover. Van de nieuwkomers keek Louis Vijfhuizen zondag nog geblesseerd toe. Dat deed hij samen met Joost Screever en doelman Stan Levi Kroezen. De overige spelers maakten allemaal hun speelminuten.
De eerste tegentreffer lag al vrij snel in het net. Kjelt Engbers leed knullig balverlies op het middenveld, waarna er achterin te slap werd verdedigd en Joey Kooge de openingstreffer scoorde. Na bijna een kwartier bracht Jesse Arendse de stand op 0-2. Het gaf de verhoudingen in het veld ook goed weer. DEM speelde makkelijker en bij Hoogeveen was het allemaal nog wat onwennig. Het bleef voor Hoogeveen in de eerste helft dan ook bij wat speldenprikjes.

Zelfde wedstrijdbeeld

In de tweede helft speelden de gasten met bijna een heel nieuw elftal. Aan het wedstrijdbeeld veranderde echter weinig. De van Rijnsburgse Boys teruggekeerde Anthony van Dongen scoorde al snel de 0-3, waarna na twintig minuten Cerilio Cijntje middels een fraaie vrijetrap de uiteindelijk eindstand op het scorebord zette.
Woensdag oefent Hoogeveen opnieuw. Dan is thuis om 20.00 uur derdeklasser Avereest de tegenstander.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!