SC Erica - Hoogeveen (20-04-2012) - Uitslag: 4-4

Hoogeveen overleeft bizarre wedstrijd

Verslag: Christian Zuidema - Foto's: Gerjo Stegeman

Erica – Afgelopen donderdag liet Hoogeveen het na om al na één wedstrijd definitief de beslissing te forceren in de confrontatie met Sc Erica. Het won met ‘slechts’ 4-2 en liet daarmee de Ericanen hoopvol voor de confrontatie in Erica. Het werd inderdaad een thriller, waarin Hoogeveen uiteindelijk met een 4-4 gelijkspel aan het langste eind trok.

Bij Hoogeveen keerden Kevin van Dalen en Marc Drenth terug in de basis, ten koste van Vincent Coulier en Sander Meertens. Bovendien waren er enkele omzettingen, waarbij Jesper Voorintholt naar rechts schoof. Hoogeveen mocht vervolgens beginnen aan het duel met een redelijk comfortabele 4-2 voorsprong. Sc Erica wist dat het moest gaan drukken en gokte op een snelle treffer. Het spelverloop was exact wat de thuisploeg ook voor ogen had. Binnen 12 minuten was het 3-1 voor Sc Erica en stond het virtueel weer gelijk.

Dramatisch

Het behoeft weinig uitleg dat Hoogeveen dus dramatisch aan het duel begon. Sc Erica vloog er vol op en wist op basis van een enorme drang naar voren een veel te slap begonnen Hoogeveen terug te dringen. Hoogeveen leek te gemakkelijk te denken over het duel en kreeg al binnen twee minuten de eerste rekening gepresenteerd. Op rechts lag er veel ruimte aan de rand van de zestien. Jagt kreeg de bal daar prima aangespeeld en knalde fraai in de kruising. Hoogeveen had wel meteen een antwoord. In de 4e minuut kwam Kreeft goed mee op en speelde Manning op rechts in. Zijn voorzet werd door Kreeft bij Drenth gebracht die de bal fraai binnenschoot.

Maar het lek was zeker nog niet boven. Visker kopte snel na de gelijkmaker al eens gevaarlijk naast en in de 11e minuut lag het bij Hoogeveen door een zwakke omschakeling helemaal open. Het was wederom Jagt die na een goede aanval de afmaker was. Binnen een minuut werd het nog erger voor Hoogeveen. Jager profiteerde van een slippertje van Kreeft. Benjamins stond te ver voor zijn doel en zag Jager de bal prachtig over hem heen het doel in schieten. Hoogeveen moest helemaal opnieuw beginnen.

Herstel

Hoogeveen herstelde zich wel enigszins en het spelbeeld stabiliseerde. Hoogeveen werd langzaam ook de dominante ploeg en zag in de 25e minuut Voorintholt een vrije bal goed bij De lange op het hoofd plaatsen. De Lange kopte op de doelman, maar Ten Cate prikte de rebound binnen. Even later kopte Kreeft een corner net voorlangs en leek Hoogeveen het duel weer wat onder controle te krijgen. Dat was niet het geval. De laatste minuten voor rust raakte Hoogeveen de controle weer helemaal kwijt. Jager schoot de bal al eens net naast en mocht in de 38e minuut aanleggen voor een vrije bal. Hij schoot een vrije bal ogenschijnlijk gemakkelijk langs de muur en langs de aan de grond genagelde Benjamins: 4-2.

Op slag van rust herstelde Benjamins zich nog knap door in twee instanties Beukers en Torenbosch van het scoren af te houden. Aan de andere kant kwam ook Manning met het hoofd dichtbij een treffer. Bij rust stond het echter 4-2, waarmee de tweede helft dus begon met een virtueel gelijke stand. Bij Hoogeveen kwamen Coulier en Meertens voor de niet fitte Voorintholt en Ten Cate. Het bleef in eerste instantie een wat gelijkopgaand duel. In de 60e minuut leek het noodlot echter toe te slaan. Freriks ging in de achtervolging op de uitgebroken Torenbosch. Die tikte de bal eigenlijk net naast toen Freriks ingleed en ook contact maakte. Veel leek er niet aan de hand, maar de scheidsrechter koos toch voor een strafschop en rode kaart.

Mentaal

Nu hield Benjamins Hoogeveen op de been. Hij stopte de strafschop van Jagt en Hoogeveen leefde nog. Het was een keerpunt in de wedstrijd. Sc Erica drukte en zocht naar de beslissing, maar anders dan een aantal schoten uit de tweede linie kwam Hoogeveen eigenlijk niet meer echt in gevaar. Aan de andere kant keerde Hoogeveen de rug en kreeg het juist wel kansen. In de 67e minuut was het een corner van Meertens die door Kreeft prachtig werd binnengekopt. Even later schudde Marc Drenth twee man van zich af na een splijtende pass van de na de rust op rechts sterk spelende Van Dalen. Drenth zag in een één tegen één de doelman echter winnen.

Toch kwam de definitieve beslissing nog voor het einde van de wedstrijd. Manning mocht vanaf een meter of 25 aanleggen voor een vrije bal. Zonder muurtje knalde hij de bal snoeihard en met een fraaie curve binnen. Het duel was beslist en Hoogeveen ging door naar de laatste ronde. Een flinke opluchting voor alles dat blauwwit was. In de laatste twee duels wacht de confrontatie met FVC uit Leeuwarden, ook al een oude bekende. Het eerste duel wordt dan in Hoogeveen gespeeld.

Sc Erica – Hoogeveen: 2e Jagt 1-0, 4e Drenth 1-1, 11e Jagt 2-1, 12e Jager 3-1, 25e Ten Cate 3-2, 38e Jager 4-2, 67e Kreeft 4-3, 88e Manning 4-4.
Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Kreeft, Doorn, Van Dalen, Freriks, De Lange, Van der Tuin, Ten Cate (45e Meertens), Voorintholt (45e Coulier), Manning, Drenth
Geel: geen
Rood: Freriks (Hoogeveen)
Toeschouwers: 500
Man van de Wedstrijd: Erwin Doorn

Klik hier voor meer foto's. Deze foto's kunnen ook in een groot formaat gedownload worden.

Zuidema GROEP

Websponsor