Rigtersbleek - Hoogeveen (22-04-2012) - Uitslag: 2-2

Hoogeveen pakt op valreep punt tegen Rigtersbleek

Verslag: Christian Zuidema - Foto's: Gerjo Stegeman

Enschede – Hoogeveen beleefde geen beste dag in Enschede. Veel van haar concurrenten wonnen dit weekend en Hoogeveen kwam zelf niet verder dan een gelijkspel. Desondanks was het punt wel een opsteker. Op karakter wist Hoogeveen pas in de slotfase een punt mee te nemen tegen een ploeg die bijna de hele wedstrijd beter was.

Bij Hoogeveen ontbraken zondag Andy Kreeft, Stefan Freriks en Guido ten Cate wegen schorsingen. Coulier kwam juist terug van een schorsing en samen met hem, speelden ook Voorintholt en Kobes in de basis. Hoogeveen begon nog redelijk aan de wedstrijd, hoewel het wel wat aan de matte kant was. Toch wist Hoogeveen in elk geval het eerste kwartier nog redelijk naar voren te voetballen. Via een schot van Van der Luyt was het overigens wel Richtersbleek dat als eerste gevaarlijk werd.

Prutsen

Gaandeweg de eerste helft begon Hoogeveen echter behoorlijk te prutsen. Er werd erg veel balverlies geleden, op het middenveld vielen gaten waardoor de achterhoede vaak in een één tegen één situatie kwam en Richtersbleek begon zo ook kansen te krijgen. Slotman schoot naast, Landeweerd zag Benjamins prima redden, Van der Luyt schoot in kansrijke positie naast en wederom Landeweerd krulde de bal ook net naast. Hoogeveen mocht niet klagen. Aan de andere kant was er overigens ook best enig gevaar voor Hoogeveen. Van Dalen tikte een afgeslagen corner van dichtbij net over en via een voet van een verdediger belandde een voorzet van Voorintholt niet bij de vrijstaande Drenth, maar op de lat.

Vlak voor rust ging het alsnog mis. Coulier had vlak daarvoor na een corner al een bal van de lijn gehaald en Hoogeveen dacht nog even aan aanvallen. Manning speelde de bal echter ongelukkig breed, zo bij een speler van Richtersbleek in de voet en de counter was dodelijk. Via Landeweerd kwamen de gastheren op een verdiende 1-0 voorsprong. Hoogeveen moest vervolgens na de rust flink aan de bak. De ploeg kwam wel iets beter voor de dag en wist zeker later in de tweede helft druk te zetten. Bovendien was er al snel een kansje voor Drenth, die de bal echter net niet mee kreeg.

Hoop

Na ruim tien minuten spelen was er wel een fase waarin Richtersbleek het duel kon beslissen. Benjamins pakte een inzet van Stevens, Agelink kopte de bal van dichtbij naast en Kobes was net op tijd bij een uitval van Van der Luyt. Maar in de 62e minuut ging het wel mis. De zondag volstrekt uit vorm zijnde Meertens liet zijn directe tegenstander Slotman lopen. Slotman kon vrij inkoppen en zag zijn bal achter Benjamins in de kruising vallen. Het duel leek gespeeld.

Hoogeveen ging in de slotfase alles of niets spelen en stuurde Erwin Doorn mee naar voren. Achterin werd één op één gespeeld en de hoop was dat er nog iets inzat. Uiteraard ontstond er nu ruimte voor Richtersbleek, dat via Stevens ook nog een prima kans kreeg. Opvallend was wel dat het daar eigenlijk ook bij bleef. Hoogeveen kreeg in de laatste twintig minuten met meer felheid en karakter ook nog vat op de tegenstander. In de 75e minuut leverde dit ook de aansluiting op. Aanjager Rik de Lange gaf nog eens het goede voorbeeld met een prima pass op Marc Drenth. Die nam de bal goed mee en bleef rustig voor de doelman: 2-1.

Vervolgens bleef Hoogeveen drukken en kwam er ook gevaar. In de 79e minuut was daar bijna de gelijkmaker, toen Doorn alleen door kon op doelman Olde Hendrikman na een prima pass van invaller Hein. Doorn probeerde de doelman te omspelen, maar die won. Zo leek het bij 2-1 te blijven. In de laatste minuut kwam er echter nog een moment. Aan de rand van de zestien, al dicht bij de achterlijn, mocht Van der Tuin een vrije bal nemen. Zoals hij al vaker heeft laten zien, kan Van der Tuin dat prima. Ook nu draaide de bal fraai naar de 2e paal waar de doelman het antwoord schuldig bleef. Hoogeveen pakte zo op de valreep alsnog een punt. Dat was eigenlijk te weinig met het oog op de winnende concurrentie, maar gezien het spelbeeld een opsteker. Bovendien blijft Hoogeveen zo nog steeds zicht houden op direct klassebehoud. Daarvoor zullen de laatste twee competitieduels dan wel gewonnen moeten worden. Een pittige, maar natuurlijk ook niet onmogelijk, opgave.

Richtersbleek - Hoogeveen: 44e Landeweerd 1-0, 62e Slotman 2-0, 75e Drenth 2-1, 90e Van der Tuin 2-2
Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Van Dalen, Doorn, Kobes, Coulier, De Lange, Meertens (63e Santing), Voorintholt (76e Erik Hein), Manning (76e Stuifzand), Drenth
Geel: Stevens (Richtersbleek)
Toeschouwers: 100
Man van de Wedstrijd: Erwin Doorn

Klik hier voor meer foto's. Deze foto's kunnen ook in een groot formaat gedownload worden.

Zuidema GROEP

Websponsor