header-logo
10-09-2017

1-4 overwinning

Hoogeveen boekt ruime zege bij Noordscheschut

Hoogeveen zondag heeft de uitwedstrijd bij Noordscheschut met 1-4 gewonnen. De Weide verloor met 0-2 van Zuidwolde. Alle ploegen hebben nu drie punten. Hoogeveen heeft het beste doelsaldo. Volgende week valt de beslissing als Hoogeveen om 14.00 uur uit speelt bij Zuidwolde.

Hieronder het verslag uit de Hoogeveensche Courant:

Hoogeveen - Noordscheschut heeft zaterdag het bekertreffen tegen buurman Hoogeveen zondag kansloos met 1-4 verloren.

In de eerste helft mislukte zo’n beetje alles wat maar kon mislukken. En mocht men de gasten bedanken dat men slechts met een 0-2 achterstand de thee opzocht. Na een rode kaart voor de gasten zette de equipe van oefenmeester André Mulder even aan. Maar ook met tien spelers kwam de opponent niet of nauwelijks in gevaar. Sterker nog, men wist andermaal twee keer te scoren. Arend Schonewille redde in de dying seconds de spreekwoordelijke eer door een strafschop binnen te schieten.

In de openingsfase was Hoogeveen veelvuldig in balbezit. Noordscheschut speelde behoudend en had moeite in de organisatie met de lopende mensen van de tegenstander. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Aron Boer brak door over de rechterflank, maar Nick Koster kwam een teenlengte tekort om het leer te toucheren. Uit de daaropvolgende corner schoot Koster het speeltuig in de handen van de sluitpost.

Hoogeveen liet zich zeker niet onbetuigd en dook ook enkele malen op voor het doel van Wiebe Zinger. Een kopbal vanuit een vrije bal kon onschadelijk worden gemaakt door Zinger. Hoogeveen speelde makkelijker en Noordscheschut was veelvuldig een stapje te laat.

In de 22e minuut sloeg Hoogeveen toe. Na een voorzet vanaf de rechterflank was het Dave Padding die het leer van dichtbij binnenschoot. Enkele minuten later hadden de gasten de score al kunnen verdubbelen. Maar een aantal katachtige reflexen van Zinger voorkwam erger.

Gezien het veldspel kon de tweede treffer niet uitblijven en deze viel dan ook na een half uur spelen. Na een voorzet vanaf de linkerflank kapte Daniël Manning zijn directe tegenstander uit en schoot beheerst de 0 – 2 achter Zinger. Ook na deze treffer bleef Noordscheschut zoekende en slordig balverlies leverde een minuut later bijna de 0-3 op.

Gelukkig voor de thuisclub verdween het leer over het doel van Zinger en ook een kopbal van Jelmer Wieringa verdween over. Na 36 minuten spelen leek Noordscheschut een penalty te krijgen. Een verdediger van Hoogeveen maakte een overduidelijke handsbal binnen het zestienmetergebied, maar de leidsman besloot het leer enkele centimeters buiten het strafschopgebied neer te leggen. De daaropvolgende vrije trap van Koster miste kracht. Op slag van rust viel er nog één kans voor de gasten te noteren, maar de inzet van Thomas Reinders raasde snoeihard langs de kruising. Ruststand 0 – 2, ondanks de matige eerste helft bleef de schade toch enigszins beperkt.

De tweede helft kwam Noordscheschut getergd uit de startblokken. Men probeerde het heft in handen te nemen en Hoogeveen werd teruggedrukt. En nadat binnen vijf minuten spelen aanvoerder Andy Kreeft tegen zijn tweede gele kaart aanliep, na het torpederen van Schonewille, leek het tij enigszins te keren. Noordscheschut creëerde ook meteen enkele mogelijkheden. De vrije trap van Roy Hooijer strandde nog in de muur, maar na een bekeken vrije bal van Dennis Hooijer dook Danny Bouwman vrij op voor het vijandige doel. En ondanks dat er een aantal mensen volledig vrij stond voor het doel, schoot Bouwman van dichtbij jammerlijk mis. Na dit korte offensief herstelde Hoogeveen zich. Hierbij werd men in het zadel geholpen door Zinger. Want na een foutieve inschatting van de anders zo solide sluitpost schoot Bjorn Zwikker onberispelijk de 0 – 3 binnen. De thuisclub bracht nog enkele extra aanvallers binnen de lijnen om het tij te keren. Een inzet van de getergd ingevallen Danny Kiekebelt kon met moeite worden overgetikt. Ook een inzet van Koster verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 76e minuut was het aan de andere zijde wel weer raak. Vanuit een vrije trap schoot Manning het leer wel erg makkelijk langs de muur. De gifbeker moest deze middag kennelijk helemaal leeg voor de Schutters. Het slotakkoord was nog wel voor de thuisclub. Na een goede actie van Kiekebelt leek Koster de 1 – 4 binnen te koppen, maar de ingevallen Rijnald Vos ‘redde’ diens inzet ongelukkig van de doellijn. Toch redde Schonewille de eer. Keeper Borgman vergat even waarom hij keeper was geworden en probeerde Schonewille uit te spelen. Dit lukte niet en Schonewille werd onderuit getrokken. Met de toegekende strafschop wist diezelfde Schonewille wel raad, en tekende de 1-4 eindstand aan.

1. Nick Borgman: geel

2. Shakki Mohamed