header-logo
08-10-2017

Winst bij LAC Frisia

Hoogeveen boekt eerste zege

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

Na twee gelijke spelen was Hoogeveen op zoek naar de eerste driepunter. Uit bij Lac Frisia lukte dat door een 0-1 overwinning. Waar Hoogeveen naliet het duel al eerder te beslissen, was het een duel waarin het in de slotfase nog behoorlijk spannend werd.

LAC Frisia 1883 - Hoogeveen

Het eerste kwartier was goed namens Hoogeveen. De ploeg speelde hoog op en zette veel druk. Lac Frisia kwam nauwelijks in het spel voor en als dit al gebeurde, had Hoogeveen de bal meestal snel weer terug. Hoogeveen kreeg ook al snel een mooie kans. Roemahlewang zette vanaf rechts voor en Manning kreeg de voet in vrijstaande positie niet goed achter de bal. Hij schoot wat te slap naast. Toch was Hoogeveen in deze fase eigenlijk niet gevaarlijk genoeg. De enorme dominantie werd namelijk maar weinig uitgespeeld in goede kansen. Het bleef vaak in de eindfase net te onzuiver.

Fases

Hierna kwam er ook een fase waarin de dominantie van Hoogeveen wat afzwakte. De ploeg behield het betere van het spel, maar er onstond een fase waarin er niet al te veel te beleven viel. Nadat namens Lac Frisia Hoving uit een corner gevaarlijk overkopte en even later een aardige schotkans kreeg, duurde het tot ongeveer een half uur spelen voordat Hoogeveen weer gevaarlijk werd. Het was echter meteen een fase waarin Hoogeveen het duel al had kunnen beslissen. Eerst zag Hartman dat zijn inzet nog op de doellijn werd weggewerrkt door Postema. Niet veel later zag hij doelman Timmer knap redding brengen op zijn inzet in de verre hoek, nadat hij de bal prima meenam op de borst en meteen uithaalde. Maar Hartman zou alsnog scoren. In de 32e minuut was het Zwikker die voorzette, Manning die slim onder de bal door kopte en Hartman die profiteerde door prima af te maken.

Niet veel later leek Manning ook op weg naar een open kans, maar was er even contact met Postema. Manning kwam ten val. Even dachten velen aan een vrije bal en rode kaart. Scheidsrechter Karacaoglan wuifde het echter resoluut weg. Echte kansen kwamen er hierna niet meer. Het was tot de rust nota bene Lac Frisia dat nog het gevaarlijkste bleek, maar een schot uit de draai van Wenselaar was een prooi voor Borgman.

Afmaken

De tweede helft leek in eerste instantie weinig anders op te leveren dan de eerste. Lac Frisia zakte in en gokte op de counter. Hoogeveen drukte en domineerde. Na amper een minuut spelen was er ook meteen een open kans. Na zelf goed te verdedigen werd Wieringa door een steekbal van Reinders weggestuurd. Alleen voor de doelman kon hij uithalen, maar koos voor het balletje breed op Zwikker. Die nam eerst aan waardoor er toch nog een voet van een verdediger aan kwam. Geen doelpunt, slechts een corner.

Hoogeveen bleek zo wederom moeite te hebben in de afronding. Het goede nieuws was echter dat dit ook voor Lac Frisia gold. Het laatste half uur kwamen de gastheren namelijk meer in het spel voor en wist Hoogeveen steeds minder te domineren. Vooral waren het de Friezen die nu de beste kansen kregen. Niet veel, maar wel twee echt goede kansen. Eerst was het een counter over links die bij de tweede paal bij Wenselaar uitkwam. Met een al half open doel was de bal wellicht net te lastig, want al glijdend vloog hij de bal naast het doel. In de 72e minuut was het Nick Borgman die bepalend was. Een afgeslagen corner werd door Hoekema hard ingeschoten, maar Borgman wist gestrekt de bal net aan te tikken. Via de lat kaatste de bal het doel uit. Hoogeveen kwam goed weg.

Rust

Hoogeveen kreeg zelf niet al te veel momenten meer, hoewel dat ook kwam omdat Hoogeveen een aantal keer niet slim genoeg de geboden ruimte bespeelde. Via een aardige poging van Padding op de doelman en een scherp schot net naast van Roemahlewang werd Hoogeveen nog gevaarlijk. Het had echter al veel eerder in het duel zaken moeten doen. Doordat dit niet gebeurde werd het nog onnodig spannend en kwam Hoogeveen zelfs nog goed weg in de laatste fase. Maar waar het echt om draait is dat er nu een keer drie punten werden gepakt. Het is soms ook een kwestie van een beetje geluk waarmee het vertrouwen en ritme onstaat. Bovendien, over 90 minuten was het ook verdiend.

Lac Frisia 1883 - Hoogeveen: 0-1, 32e Hartman 0-1

Geel: Reinders, Zwikker (Hoogeveen), Pater, Postema (Lac Frisia 1883)

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mohamed, Kreeft, Van Dijk, Yildirim, Wieringa (73e Dekker), Reinders (66e Mol), Manning, Zwikker, Hartman (61e Padding), Roemahlewang

Toeschouwers: 200

Man van de wedstrijd: Jelmer Wieringa

 « Naar nieuwsoverzicht
vr 20 okt HGV Futsal 4 - Be Fit 1
za 21 okt Zandhuizen 1 - HGV JO10-4
za 21 okt HGV JO11-1 - HGV JO10-1
za 21 okt DZOH 8 - HGV JO11-5
za 21 okt De Weide 3G - HGV JO13-2
za 21 okt HGV JO13-3 - De Weide 4G
za 21 okt SC Erica 1 - HGV JO17-1
za 21 okt WNBC'09 1 - HGV JO8-3
za 21 okt HGV JO9-2 - UITGESTELD
za 21 okt Kabouters - TOERNOOI Kabouters
za 21 okt Achilles'94 1 - HGV MO13-1
za 21 okt OZC 1 - HGV Za1
zo 22 okt FC Groningen - VRIJ
zo 22 okt Kabouters - VRIJ
Bekijk het programma
wo 18 okt HGV Futsal 1 1 - 4 Sc Genemuiden 1
wo 18 okt HGV Futsal 2 0 - 0 UITGESTELD
wo 18 okt Pesse 1 2 - 6 HGV Futsal 4
wo 18 okt HGV Futsal 5 1 - 8 DZOH 2
wo 18 okt HGV JO15-1 5 - 1 Achilles'94 1
ma 16 okt HGV Futsal 3 0 - 0 UITGESTELD
zo 15 okt HGV Zo1 1 - 3 WVV 1
zo 15 okt FVC 2 3 - 3 HGV Zo2
zo 15 okt HGV Zo3 6 - 1 Zuidwolde 4
zo 15 okt Diever/Wapse 2 4 - 0 HGV Zo4
za 14 okt ACtief 2 2 - 7 HGV JO10-1
za 14 okt ACV 4 5 - 7 HGV JO10-2
za 14 okt HGV JO10-4 0 - 12 DVSV 1
za 14 okt Ruinerwold 6 - 4 HGV JO11-1
Bekijk alle wedstrijden