header-logo
02-09-2017

Bekernederlaag

Slechte start bekercompetitie Hoogeveen

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting/interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

In het eerste duel in de districtsbeker heeft De Weide verassend gewonnen bij Hoogeveen. De ploeg van trainer Smid was een stuk scherper dan de gastheren en won uiteindelijk verdiend met 0-2.

Hoogeveen - De Weide

Hoogeveen draait vooralsnog een wisselvallige voorbereiding. De ploeg kent veel nieuwelingen en wil in een ander systeem spelen. Dat kost natuurlijk tijd. Zaterdag liet de ploeg echter wel bijzonder weinig zien. In de beginfase ging het nog wel. Hoewel ook toen het duel al rommelig was, wist Hoogeveen in elk geval het kwaliteitsverschil dat er op papier bestaat uit te drukken in dominantie. Bovendien kreeg Hoogeveen via Nick Dekker een aantal aardige kansen. De spits wist echter niet de openingstreffer te maken.

Fris

Gaandeweg de eerste helft was van de dominantie van Hoogeveen eigenlijk geen sprake meer. De Weide zette goed en vrij vroeg druk en wist het spel van Hoogeveen eenvoudig te ontregelen. Dat kwam ook omdat Hoogeveen zelf gewoonweg te traag speelde. Na een minuut of twintig begon ook De Weide wat meer bravoure te spelen. In de omschakeling liet het zien de bal ook vlot rond te kunnen spelen en dus dreigend te worden. Wel was de eerste echte mogelijkheid ook meteen raak. De organisaties viel bij Hoogeveen volledig weg en in een man meer sitatie was het de vrijstaande Van Arkel die de 0-1 binnenschoot. Hoogeveen zette er vervolgens nog een aantal aardige mogelijkheden tegenover. Na een voorzet van Mohamed was er een aardig schot van Padding dat naast ging en na een gevaarlijke counter hadden Dekker, Manning en uiteindelijk Yildirim die naast schoot de kans. Toch waren het geen echt goed uitgespeelde kansen. De Weide creeerde tot de rust weliswaar minder, maar was wel de ploeg die zaken deed. Vlak voor rust was het de van Hoogeveen overgekomen Ismaïl Ucan die met een goede actie de 0-2 maakte. Zo was De Weide wel erg effectief. Dus waar Hoogeveen dreigend was, waren de enige echte opgelegde kansen zo wel voor De Weide. Bij Hoogeveen was ook de laatste kans geen treffer. Na een corner kopte Dekker de bal nog eens over.

Zwak

Na de rust lag het voor de hand dat De Weide het spel aan Hoogeveen zou laten en de thuisploeg vol op zoek ging naar de aansluitingstreffer en mogelijk meer. Het was echter opvallend hoe makkelijk De Weide overeind bleef. Hoogeveen had wel veelvuldig de bal, maar het wist na de rust geen enkel moment gevaarlijk te worden. Het baltempo lag veel te laag, er werd vaak een oplossing in het centrum gezocht en de verschillende voorzetten vanaf de zijkant kwamen nooit van de achterlijn en ook nooit aan. Het was daarmee niet vreemd dat Hoogeveen geen moment aanspraak kon maken op meer. Terwijl De Weide zo eenvoudig op de been bleef, was het in de omschakeling De Weide dat ook meer dreiging had. In de 66e minuut was het Strijker die van buiten de zestien de bal maar net naast schoot en vlak voor tijd trof invaller Kikkert nog de paal.

Voor De Weide is dit een prima begin van het bekertoernooi. Komende week kan het tegen Zuidwolde dit een vervolg geven. Voor Hoogeveen is het een teleurstelling die het komende week tegen een ongetwijfeld gretig Noordscheschut wil wegspoelen.

Hoogeveen – De Weide: 26e Van Arkel 0-1, 44e Ucan 0-2

Geel: Mol, Wieringa (Hoogeveen) Bosscha, Van Arkel (De Weide)

Opstelling Hoogeveen: Benjamins, Mol (45e Hartman), Van Dijk (60e Van Veen), Kreeft, Mohamed, Yildirim, Wieringa (83e Seinen), Reinders, Padding, Manning, Dekker

Opstelling De Weide: Kolk, Baldé, Van Arkel (68e Kikkert), Njagul, Luchtenberg, Bosscha, Ucan (75e Benjamins), Duman, Buining, Muijsson, Strijker (83e Gonkel)