header-logo
05-10-2017

Gelijkspel futsal

Hoogeveen futsal geeft zege weg

Verslag + foto's: Rob Klooster

HOOGEVEEN – Hoogeveen futsal  heeft woensdagavond ook haar tweede competitiewedstrijd niet weten te winnen, na een 4-1 ruststand liep men uit naar 6-1. Toch liet men ACV terug komen en werd vlak voor tijd de gelijkmaker geïncasseerd: 6-6.

Hoogeveen- ACV

De gasten uit Assen begonnen agressief aan het duel, toch was het eerste kansje na drie minuten voor Hoogeveen. Het schot van Sander Benjamins eindigde echter op de vuisten van de ACV doelman. Niet veel later moest Hoogeveen doelman Sander Pel, die de geblesseerde Bas Blanken prima verving, redding brengen op een hard afstandsschot van ACV. Na zeven minuten spelen was Wim Bos dichtbij de openingstreffer, maar trof de paal. Die openingstreffer kwam er enkele minuten later alsnog, Marcel Linthorst speelde zichzelf vrij en haalde hard uit: 1-0. Twee minuten later was het opnieuw raak, Wim Bos mocht aanleggen voor een vrije trap, de ACV goalie wist deze niet goed te verwerken waardoor Niek Bosscha simpel de 2-0 binnen kon tikken. ACV leek niet geschrokken en de eerste de beste aanval vanaf de aftrap resulteerde in een pegel op de paal. Na dit waarschuwingsschot was het uiteindelijk in negentiende minuut wel raak voor de Assenaren: 2-1. Hoogeveen wist deze tegenvaller in dezelfde minuut nog recht te zetten, op aangeven van Niek Bosscha kon Marcel Linthorst zijn tweede van de avond binnen schieten: 3-1. In de minuten die daarop volgden had Wim Bos de vierde Hoogeveens treffer op zijn schoen, maar twee keer wist hij niet met goed resultaat af te ronden. In de slotminuut voor rust kreeg Bos dan eindelijk zijn goal. Hij onderschept een intrap van de ACV doelman en kon zo eenvoudig in een lege goal binnen tikken.

Na een slok uit de bidons pakte Hoogeveen de draad weer op en kwam het al vrij snel op een 5-1 voorsprong. Frank Benjamins rondde op aangeven van broer Sander koeltjes af. Vier minuten later was het weer de beurt aan de sterk spelende Marcel Linthorst, nadat hij zichzelf vrij had gespeeld schoot hij snoeihard de bal in de kruising: 6-1. Wie dacht dat de wedstrijd in de tas zat kwam bedrogen uit, de Assenaren gebruikten vanaf dat moment hun keeper als extra veldspeler. Hoogeveen had hier moeite mee en via een frommelgoal kwam ACV dichterbij: 6-2. Hoogeveen leek snel weer wat terug te kunnen doen, Jacco Tuinstra stuurde met een mooie pass Frank Benjamins weg die jammerlijk de paal trof. In de minuten die daarop volgden was de organisatie achterin compleet weg en kon ACV in een minuut tijd twee keer binnen schieten: 6-4. Hoogeveen bleef de aanval zoeken, waar het wellicht beter was geweest de voorsprong te koesteren. Via Frank Benjamins kreeg Hoogeveen nog een grote kans op de zevende treffer, maar hij mistte alleen voor de keeper. Twee minuten later hadden de blauwwitten het af moeten maken, vanuit de counter stormde men met drie man op de ACV goal af, de aanval werd echter zo slecht uitgespeeld dat de keeper kon onderscheppen en de ACV spits in stelling kon brengen, deze faalde niet en schoot de 6-5 op het scorebord. In de laatste minuten lukte er bij de Hoogeveners niets meer, de passing kwam niet meer aan en er werd niets meer gecreëerd. Op het moment dat Hoogeveen wankelde stuurde scheidrechter Sanders drie minuten voor tijd een ACV speler met geel naar de kant. Opnieuw koos Hoogeveen er niet voor de wedstrijd uit te spelen, maar werd er met een man meer voor de aanval gekozen. ACV wachtte geduldig op het foutje in de passing, dat er ook kwam. De hard werkende Assenaren straften het genadeloos af en tot ieders verbazing stond er met nog en minuut te spelen 6-6 op het scorebord. In de slotminuut haalde Tim Mulder nog een keer uit, de ACV doelman kon echter redden.

Waar Hoogeveen dus prima aan de wedstrijd begon, eindigde het uiteindelijk toch in een teleurstelling. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Sneek tegen Waterpoort Boys. Gezien de wedstrijden van vorig seizoen tegen de WééPééBéé zal Hoogeveen dan zuiniger met de kansen om moeten springen en organisatorisch beter moeten staan.

« Naar nieuwsoverzicht
vr 20 okt HGV Futsal 4 - Be Fit 1