header-logo
18-06-2017

Hoogeveen en Tiendeveen gaan samenwerken

De voetbalverenigingen Hoogeveen en Tiendeveen hebben de handen in één geslagen wat betreft een samenwerking bij de oudere jeugdcategorieën. Voorlopig voor een jaar, maar de intentie voor een langdurige samenwerking is er. Zo’n zeven spelers van Tiendeveen gaan volgend jaar bij Hoogeveen voetballen, maar blijven gewoon lid van de eigen club.

Samenwerking Hoogeveen TiendeveenV.l.n.r.: Bert Kleine, Bé IJmker (beiden Tiendeveen), Carlo van der Weij, Ike Santing (beiden Hoogeveen).

‘We hebben jarenlang een samenwerking gehad met Noordscheschut. Die is om wat voor reden dan ook opgezegd door Noordscheschut. Dit gebeurde vorig seizoen op het laatste moment, waardoor er toen voor de inschrijvingstermijn geen oplossing meer gevonden kon worden. We moesten vervolgens op zoek naar een nieuwe samenwerkingspartner voor met name de leeftijdscategorie 14 t/m 17 jaar’, kijkt Tiendeveen-voorzitter Bé IJmker terug op het verleden.
Hoogeveen reikte uiteindelijk de oplossing aan. ‘Mijn collega Carlo van der Weij belde mij of we met Hoogeveen wilden samenwerken. Ik heb dat toen in het bestuur besproken en er volgden een tweetal gesprekken. Ook is er door Hoogeveen bij ons een presentatie gegeven over het jeugdbeleid van Hoogeveen en dat alles met een positief resultaat. Organisatorisch heeft Hoogeveen het ook goed voor elkaar.’

KLIK

Helemaal vreemd is de samenwerking tussen beide verenigingen niet. ‘Er als altijd wel een klik geweest. In het verleden maakten veel spelers de overstap van de ene naar de andere vereniging en vaak ook weer terug. Dit zonder enige rancune. Jan Beekelaar is misschien wel het beste voorbeeld. Hij is jarenlang leider geweest bij zowel Tiendeveen als Hoogeveen. We bijten elkaar niet, maar vullen elkaar huist goed aan’, aldus IJmker.
Hoogeveen-voorzitter Carlo van der Weij sluit zich hierbij aan. ‘Historisch gezien gaan we inderdaad altijd ook goed met elkaar om. Belangrijk is echter ook het sociale aspect. We vinden gewoon dat iedereen moet kunnen voetballen. Op deze manier kunnen we de spelers die bij Tiendeveen samen geen elftal kunnen vormen de helpende hand toereiken.’

POSITIEF

De ouders reageerden uiteindelijk ook positief. ‘In het begin waren er twijfels en vroeg een aantal zich af of Hoogeveen niet te groot was voor ons’, legt IJmker uit. ‘Een presentatie over het jeugdplan en een proeftraining gaven uiteindelijk de doorslag. Ze hebben gezien dat het jeugdplan van Hoogeveen goed in elkaar zit met een duidelijke visie daarachter. Het heeft ze overtuigd dat dit de beste stap is om hun kinderen te kunnen blijven laten voetballen. Als ze dan achttien of negentien zijn hopen we dat ze terugkeren bij Tiendeveen, maar als ze echt talentvol zijn en kunnen doorstromen naar de selectie van Hoogeveen zou dat ook prima zijn.’
De wedstrijden worden bij Hoogeveen gespeeld. ‘Dat is wel de bedoeling. Ik sluit echter niet uit dat we ook wel eens switchen en bij Tiendeveen gaan voetballen, omdat we op zaterdag ook wel eens een capaciteitsprobleem hebben qua bezetting van de velden. Daarnaast is het voor Tiendeveen leuk dat we ook daar eens voetballen’, besluit Carlo van der Weij.

« Naar nieuwsoverzicht
vr 20 okt HGV Futsal 4 - Be Fit 1